Menu

ثبت اختراع جدید اکتیویژن به واقع‌گرایی انیمیشن شخصیت‌های بازی اشاره دارد

به تازگی اطلاعاتی از یک ثبت اختراع جدید شرکت اکتیویژن (Activision) منتشر شده است که به روش‌های خاص و منحصر به فرد ضبط حرکات (Motion Capture) اشاره دارند. به نظر می‌رسد این ثبت اختراع در آینده قرار است با هدف افزایش کیفیت ضبط حرکات و انیمیشن‌های شخصیت‌های بازی با روش‌های جدید و ویژه‌ای بپردازد تا انعطاف‌پذیری در برنامه‌نویسی و واقع‌گرایی در نتیجه‌ی نهایی را برای توسعه‌دهندگان به ارمغان آورد.

به نظر می‌رسد تکنولوژی‌های مربوط به ضبط حرکات یا همان موشن کپچر قرار است همچنان بهبودهای شگفت‌انگیزی به خود ببیند و بازی‌بازان در نسل نهم و با کمک سخت‌افزار قدرتمند کنسول‌های جدید، شاهد ارتقای این بخش باشند. حال با توجه به ثبت اختراع جدید شرکت اکتیویژن، می‌توان انتظار داشت که فناوری ضبط حرکات جهش فوق‌العاده‌ای به خود ببیند و حتی انیمیشن‌های صورت در واقع‌گرایانه‌ترین حالت ممکن که تاکنون مشاهده نشده است، در بازی‌های نسل نهمی به مانند نسخه‌ی بعدی Call of Duty و یا Overwatch 2 استفاده شوند.

حق ثبت این اختراع ابتدا در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۷ توسط شرکت اکتیویژن و بلیزارد اینترتینمنت (Blizzard Entertainment) به ثبت رسید و نخستین جزئیات و اطلاعات در مورد آزمایش‌های اولیه‌ی آن در ماه مارس سال ۲۰۱۹ منتشر شد. پس از آن شرکت اکتیویژن به تایید استفاده از این تکنولوژی در عناوین آینده‌ی خود در ماه اکتبر سال ۲۰۲۰ پرداخت. طبق اطلاعات منتشر شده، این ثبت اختراع جدید در واقع از سنسورهای نواری شکل بسیار پیشرفته استفاده خواهد کرد که به صورت عرضی بر روی بدن بازیگر قرار گرفته و به صورت دقیق و بهینه حرکات او را ضبط می‌نماید. به نظر می‌رسد این تکنولوژی قرار است در رقابت سنگین با فناوری‌های پیشرفته‌ی شرکت الکترونیک آرتس (Electronic Arts) در بهبود انیمیشن‌های شخصیت‌ها به خصوص حرکات صورت آن‌ها قرار گیرد.

همچنین ثبت اختراع جدید شرکت اکتیویژن، انعطاف‌پذیری بسیار بالایی برای مهندسان جهت کدنویسی و برنامه‌نویسی بخش مربوط به حرکات و انیمیشن‌های واقع‌گرایانه فراهم خواهد کرد و روند توسعه‌ی این بخش را بسیار روان و ساده‌تر از گذشته خواهد ساخت. علاوه بر موارد ذکر شده، این ثبت اختراع جدید می‌تواند سیستم نورپردازی و سایه‌زنی که بر روی شخصیت درون بازی اعمال می‌شود را با استفاده از سیستم رهگیری پرتوهای ورودی که به سمت بازیگر موشن کپچر تابیده می‌شوند را ارتقا بخشد.

باید توجه داشت که روند ضبط حرکت فرآیندی بسیار دشوار، وقت‌گیر و گران به شمار می‌آید و این اختراع کاربردی شرکت اکتیویژن می‌تواند صرفه‌جویی‌های بسیاری را در وقت و انرژی به همراه داشته باشد. در یک نگاه ممکن است سیستم تعقیب نور این اختراع چندان جالب نباشد اما رها شدن بازیگران از پوشیدن لباس‌های تنگ که چندین سنسور توپی به آن‌ها متصل است و هم‌اکنون شیوه‌ی استاندارد ضبط حرکات در بازی‌ها و فیلم‌ها به شمار می‌آید، می‌تواند یکی از بزرگترین مزایای این تکنولوژی جدید شرکت اکتیویژن باشد.

احتمالا در آینده در یک گزارش توسعه و یا پشت صحنه‌ی ساخت نسخه‌ی جدید از سری Call of Duty، شاهد به تصویر کشیدن کاربردها و مزایای این ثبت اختراع جالب و هیجان‌انگیز باشیم. در نهایت می‌توان گفت که احتمالا این تلاش شرکت اکتیویژن قادر خواهد بود استانداردهای ضبط حرکات و انیمیشن‌های واقع‌گرایانه‌ی شخصیت‌ها را در صنعت بازی‌های ویدئویی ارتقا دهد.