با تشکیل آکادمی داوری، ساختار جشنواره بازیهای ویدیویی را دموکراتیکتر کردیم
دبیر هشتمین جشنواره بازیهای ویدیویی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد گفت: تلاش کردیم مسیر جشنواره را به سمتی ببریم که بازیسازان بیشترین بهره را از آن ببرند.
محمد حاجی میرزایی افزود: در این راه از صاحب نظران و فعالان حوزه دعوت کردیم تا با کمک آنها به شناسایی نقاط قوت و ضعف جشنواره بپردازیم.
وی ادامه داد: با توجه به تغییر شدید قیمتها، هزینههای اجرایی جشنواره را به نیمی از هزینههای سال قبل کاهش دادیم و در مقابل جوایز جشنواره تا 10 برابر افزایش یافت و مجموع جوایز به بیش از 300 میلیون و جایزه بازی برتر به 100 میلیون تومان افزایش یافت.
دبیر هشتمین جشنواره بازیهای ویدیویی ایران با اشاره به تشکیل آکادمی دایمی جشنواره بازیهای ویدیویی گفت: این آکادمی با حضور بیش از 60 نفر تشکیل شده و برندگان و داوران جشنواره امسال نیز به این گروه افزوده خواهند شد. هدفمان از تشکیل آکادمی این است که ساختار داوری جشنواره دموکراتیکتر شده و احتمال خطای انسانی کمتر میشود.
حاجیمیرزایی با بیان این که تغییرات رادیکال ممکن است مشکلاتی را به همراه بیاورد گفت: نظرات و انتقادات درباره جشنواره امسال را صمیمانه خواهیم پذیرفت و امیدواریم هر سال شاهد برگزاری جشنواره بهتری باشیم.
همای زرین برترین بازی سال به طور مشترک به «سرگذشت» و «آنسوی باران» رسید
همای زرین برترین بازی سال 1397 در هشتمین دوره جشنواره بازیهای ویدیویی ایران به طور مشترک به دو بازی سرگذشت و آنسوی باران رسید.
مراسم اختتامیه هشتمین دوره جشنواره بازیهای ویدیویی ایران امشب بیستم اسفندماه برگزار شد و با نظر هیات داوران دو بازی «سرگذشت» و «آنسوی باران» به طور مشترک همای زرین بهترین بازی سال و جایزه 100 میلیون تومانی (هرکدام 50 میلیون تومان) این جشنواره را کسب کردند.
جایزه دستاوردها
هیات سیزده نفره داوران که از سوی شورای سیاستگذاری هشتمین جشنواره بازیهای ویدیویی ایران معرفی شدهاند، به انتخاب برترین دستاوردهای فنی سال نیز پرداختند. جایزه برندگان همای زرین 20 میلیون تومان و جایزه برندگان دیپلم افتخار 4 میلیون تومان است که فهرست برندگان را میخوانید:
– برنده همای زرین بهترین دستاورد فنی: ارباب جنگ
– برنده دیپلم افتخار دستاورد فنی: رستاخیز
– برنده همای زرین بهترین دستاورد طراحی بازی: آنسوی باران
– برنده دیپلم افتخار دستاورد طراحی بازی: سرگذشت
– همای زرین بهترین دستاورد هنری از منظر فنی و زیباییشناسی: سرگذشت
– برنده دیپلم افتخار دستاورد هنری: آنسوی باران
– همای زرین بهترین دستاورد صداگذاری و موسیقی: سرگذشت
– همای زرین بهترین دستاورد داستان و روایت: قارقاری نامه را باز نکن
– دیپلم افتخار دستاورد فرهنگی: به طور مشترک برای بازیهای سرگذشت و افسانه پر
جایزه ژانرها
بخش برندگان بهترین ژانرهای جشنواره امسال از سوی آکادمی جشنواره بازیهای ویدیویی انتخاب شدند. این آکادمی با حضور بیش از 60 نفر از برندگان ادوار مختلف جشنواره و اصحاب رسانه از امسال و به طور دایمی تشکیل شده و برندگان این دوره از جشنواره نیز به اعضای آکادمی افزوده خواهند شد. فهرست برندگان هر ژانر که جایزه 5 میلیون تومانی را ازآن خود کردند به این ترتیب است:
– بهترین بازی ژانر اکشن: ارباب جنگ
– بهترین بازی ژانر ماجرایی: نور-NOOR
– بهترین بازی ژانر استراتژی: رستاخیز
– بهترین بازی ژانر ماجرایی اکشن: حکایات فراهان
– بهترین بازی ژانر پلتفرمر: آنسوی باران
– بهترین بازی ژانر تفننی: O
– بهترین بازی ژانر مسابقهای: گشت پلیس 2
– بهترین بازی ژانر پازل: Moogy Puzzle
– بهترین بازی ژانر کلمهای: هزار داستان: شهزاد
جوایز مردمی
در بخش جوایز مردمی، کاربران با مشارکت گسترده و ارسال بیش از 48 هزار پیامک، برترین بازی، برترین بهروزرسانی و مورد انتظارترین بازی سال را انتخاب کردند.
براین اساس بازی هزار داستان: شهزاد از نگاه مردم به عنوان برترین بازی سال شناخته شد و همای زرین و جایزه 15 میلیون تومانی هشتمین جشنواره بازیهای ویدیویی ایران را کسب کرد.
همای زرین بهترین به روزرسانی از نگاه مردم و جایزه 5 میلیون تومانی نیز به کوییز آو کینگز رسید. همچنین همای زرین بازی مورد انتظار از نگاه مردم و جایزه 5 میلیون تومانی آن نیز به بازی تلیسمان رسید.
جوایز عملیاتی جشنواره
علاوه بر جوایز نقدی، به روال هر سال جوایز عملیاتی با همراهی اسپانسرهای هشتمین جشنواره بازیهای ویدیویی برای تمام برندگان در نظر گرفته شده که شامل این موارد است:
– آریو: شش ماه تخفیف سهم مارکت
– سیب اپ: پروموشن یک هفتهای
– مایکت: فیچر
– چارخونه: فیچر
– رپورتاژ مطبوعاتی
– ایرانسل: فیچر و تبلیغات در بازیک
– اول مارکت: قرار گرفتن در لیست بازی های منتخب و تخفیف کامل سهم استور تا شهریور ماه
– آپارات: یک ویدئو در صفحه اصلی و یک ردیف اختصاصی
– فیلیمو: 6 ماه اشتراک
جهش فنی صنعت بازیسازی مشهود است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره بازیهای ویدیویی ایران گفت: به جوانان فعال در صنعت بازیسازی در دهه پنجم انقلاب امیدهای بیشتری داریم.
سید عباس صالحی گفت: صنعت بازیهای ویدیویی روز به روز به جلو حرکت میکند و جای پای خود را در میان علاقهمندان محکمتر میکند.
وی افزود: یک روز با الهام از سینما، بازی ساخته میشد و امروز از بازی به سمت سینما و سریال میرویم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: آمارهای بنیاد ملی بازیهای رایانهای در سال 96 نشان داده است که 24 میلیون و 700 هزار ایرانی روزانه به طور متوسط 73 دقیقه بازی میکنند و این موضوع نشان میدهد ارزش زحمات و خدمات بازیسازان چقدر است و بابت همتی که دارند از آنها تشکر میکنم.
صالحی با بیان این که بازیهای ایرانی در حوزه فنی و تکنیکال هر سال گامهای جهشی طی میکنند گفت: در کنار حوزه فنی، باید به سه حوزه دیگر نیز توجه شود. یکی از آنها حوزه اقتصادی است که طبعا به سرمایه و مدیریت اقتصادی نیاز است و در این راه باید اقدامات زیرساختی صورت گرفته و همگرایی بیشتری برقرار شود. البته نباید حل مشکلات اقتصادی به شکل بیرونی که باعتث رشد گلخانهای میشود پیگیری شود و باید نگاه درونگرایانه داشت.
وی ادامه داد: دو حوزه دیگر که باید بیش از این به آن توجه شود یکی فلسفه نظری و راهبردی بازیها و دیگری حوزه ساختار روایی تا در کنار رشد فنی، یک شبکه مطمئنتری در بازیها داشته باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: مطمئنا به نسل جوانی که امروز در صنعت بازیهای رایانهای فعال است و شاهد جهش و پیشرفت آنها هستیم، در دهه پنجم انقلاب امیدهای بیشتری میتوان داشت.
در پایان این مراسم، جوایز بهترین بازیهای سال از سوی سیدعباس صالحی به برندگان آن اهدا شد.